PCG positief over woningbouwplannen in de gemeente Buren

2020-11-17T21:18:23+01:00 17 november 2020|Nieuws|

Het niet onbekend voor onze inwoners in de gemeente Buren dat de PCG-fractie zich altijd al vol heeft ingezet voor woningbouwontwikkeling en bevordering van nieuwbouwplannen.

Sinds dat er na de val van het vorige college en coalitie, nu bijna een jaar geleden, de PCG weer onderdeel uitmaakt van de coalitie en dus ook een eigen wethouder (Pieter Nerven) heeft welke woningbouw ook in zijn portefeuille heeft, zijn er gelukkig weer concrete initiatieven losgetrokken door de gehele gemeente.

In Erichem kunnen weer nieuwe woningen gebouwd worden, in de kern van Lienden in de Waterstraat wordt een nieuw plan met een initiatiefnemer uitgewerkt om het pand van voorheen f.a. van Dam te herontwikkelen voor de ontwikkeling en bouw van 10 woningen.Het is van groot belang dat er voldoende woningen bijgebouwd worden in onze gemeente.

Er zijn veel jongeren die op zoek zijn naar een woning en we moeten voorkomen dat deze jonge mensen buiten onze gemeente een huis gaan zoeken. Tevens is de PCG-fractie van mening dat dit niet alleen voor jongeren geldt, maar ook voor ouderen welke hun huis wat te groot is geworden omdat bijvoorbeeld de kinderen allemaal uit huis zijn of omdat het te groot wordt om bij te houden. Ook zij moeten een passende kunnen vinden in onze gemeente.

Daarnaast dringt de PCG-fractie er binnen de gemeenteraad en wethouder Neven er bij de provincie continue op aan om voldoende woningen te reserveren voor onze gemeente. Niet alleen in de kernen, maar juist ook in het buitengebied waar dit passend kan, en bij bedrijven.