PCG verrast zorgmedewerkers in de gemeente Buren

2020-05-04T10:28:15+02:00 4 mei 2020|Nieuws|

De fractie van de Protestants Christelijke Groepering (PCG) in de gemeente Buren wilden met iets meer dan handgeklap en woorden de zorgmedewerkers in hun gemeente ondersteunen in deze Corona crisis. Vrijdag 1 mei werd door een delegatie alle verzorgingshuizen, dokterspraktijken en het crisisteam van de gemeente bezocht met een verrassing.

Het idee van Jan van de Bijl, ondersteunend lid van de raadsfractie PCG, om aan alle medewerkers in de zorg op een speciale manier hen een hart onder de riem te steken voor het werk wat ze doen.

Jan: “Het staat in geen enkele verhouding voor wat die mensen doen, maar we willen hen onze dank op deze manier overbrengen. We zijn gesteund door plaatselijke ondernemers.” De start werd gemaakt bij het verzorgingshuis Kulturhus. Medewerkester van Welzijn, Christien Schreuders was verrast. “Dit is nog eens een geweldig gebaar. Ik kan wel zeggen dat dit door alle medewerkers zeer op prijs zal worden gesteld.” Wethouder Pieter Neven: “Als wethouder ben ik blij dat onze raadsleden, naast het vele raadswerk, oog hebben voor wat er in de samenleving leeft en tijd vrijmaken om de zorgmedewerkers even in de schijnwerpers te zetten.”

Van links naar rechts: Christiaan de Lange, Jan van de Bijl, Bernard Flier, zorgmedewerker van zorgcentrum Valentijn in Maurik, wethouder Pieter Neven en Erik Zaaijer.