PCG erg teleurgesteld over verruiming zondagsopenstelling

2018-05-15T08:31:42+02:00 15 mei 2018|Nieuws|

LIENDEN. Fractievoorzitter Cees van de Bijl (PCG) is zwaar teleurgesteld over het feit dat alle winkels in de gemeente Buren op zondag open mogen.

Van de Bijl: ,,Zo lang er nog geen nieuwe coalitie is, maken wij deel uit van de huidige coalitie. Dat er zomaar een voorstel op tafel lag waarin de zondagsopenstelling werd geregeld verbaasde me zeer. Gemeentebelangen heeft aangegeven alles open en eerlijk te bespreken. Ik kreeg maandagmorgen een mailtje met het voorstel. Dinsdagavond was de raadsvergadering, maar het was in de achterkamertjes al dichtgetimmerd. Ik vind dat niet chique en ben zwaar teleurgesteld.”

Van de Bijl wijst er op dat zijn partij als eerste op principiële gronden de zondagsopenstelling afwijst. ,,Het is een aanslag op Gods dag, woord en geboden. Menig ondernemer heeft te kennen gegeven op zondag niet los te gaan. Uit de ondernemerspetitie die burgers en ondernemers opgestart hebben blijkt dat ze op zondag niet open willen. En er zijn mensen buiten onze gemeente die aangegeven hebben, dat op het moment dat de winkels wel zondags open gaan, geen boodschappen meer doen in de gemeente Buren. We hebben ons in de coalitie ingezet voor onze ondernemers. Er wordt veel gesproken over burgerparticipatie, maar blijkbaar is dat bij dit besluit niet nodig en gaat de motie per direct van kracht. Twee jaar geleden hebben we in het coalitieakkoord dit gezamenlijk uitvoerig vastgelegd in een verordening, met de afspraak dat we hier ook na de verkiezingen mee verder konden. Andere partijen hebben helaas wederom zetels verloren, terwijl de PCG stabiel mocht blijven. We waren zeer verbaasd toen we merkten dat juist de VVD de motie aankondigde. Nu laten ze de PCG met hun trouwe achterban in de kou staan.”

(bron: stadburen.nl)