PCG Buren onderdeel nieuwe coalitie

2020-01-11T16:56:32+01:00 11 januari 2020|Nieuws|

De afgelopen periode zijn er onderhandelingen gevoerd om tot een nieuwe coalitie te komen in de Gemeente Buren. Afgelopen week is er een nieuw coalitieakkoord bereikt tussen Gemeentebelangen, PCG en CDA. Ook het bestuur van de PCG heeft inmiddels ingestemd met het akkoord.

Presentatie coalitieakkoord
Het coalitieakkoord wordt dinsdag 14 januari 2020 gepresenteerd. Tijdens een extra raadsvergadering opĀ dinsdagĀ 21 januari 2020 bespreekt de gemeenteraad het coalitieakkoord en vindt de benoeming van vier nieuwe wethouders plaats. Op beide data wordt u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Omdat de PCG onderdeel uitmaakt van de coalitie betekent dit ook dat de PCG een wethouder mag leveren. Hiervoor heeft de PCG Pieter Neven voorgedragen. Sinds 2002 is hij al actief in de politiek en momenteel raadslid in de gemeente Krimpenerwaard. Daarnaast is hij ook wethouder geweest in dezelfde gemeente. We willen ook vanaf deze plaats de wethouder, samen met de fractie, Gods onmisbare zegen en al het nodige toe wensen in de verantwoordelijke rol die zij voor onze gemeente vervullen.

Pieter Neven PCG Wethouder Pieter Neven

Klik op de navolgende link voor het volledige bericht op de website van Gemeente Buren: https://www.buren.nl/nieuws/2840/gemeentebelangen-buren-pcg-en-cda-bereiken-coalitieakkoord/

Ledenvergadering
Op korte termijn zal er een ledenvergadering worden belegd. Dan zullen wij u uitgebreidĀ informeren over het proces, de dilemma’s en de beslissingen die zijn genomen. Gelijktijdig kunt u dan kennismaken met onze nieuwe wethouder.